medrek.se

Vik. Socialsekreterare

Företag Nykvarns kommun
Regioner
Utgår

2019-02-24

Ansök nu

Vik. Socialsekreterare

Nykvarns kommun är en liten och dynamisk kommun med goda kommunikationer både mot Eskilstuna/Strängnäs och Stockholm samt närhet till naturen. Antalet invånare ökar och därmed också kravet på kommunal service. All kommunal verksamhet är samlad i en enda förvaltning med kommunstyrelsen som anställningsmyndighet. Totalt antal anställda uppgår till ca 700 personer.

Vi söker en socialsekreterare till verksamheten Försörjning. Verksamheten är förlagd inom enheten Arbetsmarknad och försörjning och har som uppdrag är att stödja individer som av olika anledningar står utanför den ordinarie arbetsmarknaden. Detta genom att verka för individens väg mot egen försörjning genom arbete, arbetsmarknadsåtgärder eller via studier. Verksamheten har ansvaret för att utreda och bedöma rätten till försörjningsstöd samt arbetar även med egna medel, dödsboanmälan och budget- och skuldrådgivning

Vi sitter i moderna lokaler nära tågstationen i Nykvarns centrum. Nykvarn växer men har fortfarande fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär bl. a. att det är nära till beslut, och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.

På verksamheten är vi nio medarbetare, en enhetschef, fyra socialsekreterare, två arbetsmarknadskonsulenter samt fyra arbetshandledare. Vi är en flexibel arbetsplats med god psykosocial arbetsmiljö med stora möjligheter till kvalitativt socialt arbete och personlig utveckling. Nykvarns kommun erbjuder friskvård med 1 timme i veckan och friskvårdspeng och satsar på personalvård och utbildning. 

Nykvarns kommun söker

Vik. Socialsekreterare

(ref.nr 14:2019:5)

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter är att utreda och bedöma rätten till ekonomiskt bistånd med fokus på socialt förändringsarbete som mobiliserar och utvecklar den sökandes egen förmåga och kompetens. Det ska finnas ett tydligt barn- och brukarperspektiv i vårt arbete, med målet att alla våra medarbetare ska känna delaktighet och stolthet i sitt arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom, jurist, eller har utbildning som vi bedömer likvärdig eller är studerande vid socionomprogrammet eller på annat högskoleprogram program/linje som vi bedömer likvärdig. 

Erfarenhet av socialt arbete och att ha läst socionomprogrammets juridikkurs är meriterande. Du ska tycka om mötet med människor och ha en god samarbetsförmåga. Det är bra om du har goda datorkunskaper och en god administrativ förmåga. Du är tydlig, kommunikativ och strukturerad med en hög grad av personlig mognad och självkännedom. Du är lyhörd och kan härbärgera oro och ge stöd även i komplexa sammanhang.

Vi kommer att fästa stor betydelse vid personlig lämplighet. Vänta inte med att skicka in din ansökan, vi kommer att kalla till intervjuer löpande. B-körkort är önskvärt då resor med bil i tjänsten kan förekomma.

Tjänsten avser ett vikariat på 50% till och med 2019-12-31.

För mer information, ring:

  • Kia Dahlqvist, Enhetschef. Telenr: 08-55501052

Anställningen

Anställning Vikariat från och med 2019-02-25 till och med 2019-12-31.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Nykvarns kommun senast den: 2019-02-24

Dela detta jobb

Vik. Socialsekreterare

Nykvarns kommun