medrek.se

Vikarierande Barnögonläkare Neuropediatriska Enheten

Regioner
Utgår

2020-07-31

Ansök nu

Vikarierande Barnögonläkare Neuropediatriska Enheten

Vi söker en specialist, biträdande överläkare eller överläkare till Ögonmottagningen, Neuropediatriska enheten vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Ögonmottagningen är en integrerad del av verksamheten och handlägger dessutom barn med hjärntumörer. Den består av två ögonläkare med vardera 60% tjänst, en ortoptist och en optiker. Då en av våra ögonläkare nu kommer att vara föräldraledig söker vi nu en ny medarbetare med specialistexamen i ögonsjukdomar och gedigen erfarenhet av barn till vår verksamhet.

Om tjänsten
Den utlysta tjänsten är ett vikariat på 60% under ett års tid till och med 2021-04-01.

Hos oss får du möjlighet att ägna dig åt ett brett spektrum av barnneurologiska och barnonkologiska tillstånd inom såväl öppen- som slutenvård. Vi arbetar i högspecialiserade och multiprofessionella team och i tjänsten ingår att vara verksam inom dessa och att delta i utvecklingen av verksamheten. Möjlighet till forskning finns och uppmuntras.

Arbetsuppgifter
Neurooftalmologisk utredning och behandling av barn och ungdomar med neurologiska och onkologiska sjukdomar och funktionshinder. Dagtid ingår en viss akutverksamhet för hela Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Kvalifikationer
Specialistläkare i ögonsjukdomar och gedigen erfarenhet av barn med neurologiska sjukdomar samt stort intresse för neurooftalmologi.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer. För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning är kravet minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare så kallad LUS-tjänst: 

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Till oss kommer svårt sjuka barn från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar, olika akuta tillstånd och tar hand om för tidigt födda barn. Temat bedriver specialiserad och högspecialiserad vård, och har ett rikssjukvårdsuppdrag för viss avancerad barn- och ungdomskirurgi.

Med cirka 2 200 medarbetare är Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus verksamt inom sju medicinska enheter och fyra omvårdnadsområden. Temat är organiserat i 20 patientflöden och omkring160 patientgrupper inom barnsjukvårdsområdet.

Vi tar emot cirka 180 000 patientbesök per år, varav 55 000 akuta besök och har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus.

Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Vikarierande Barnögonläkare Neuropediatriska Enheten

Karolinska Universitetssjukhuset