medrek.se

Vikarierande bibliotekarie till Biblioteket, medicinska delen

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-10-18

Ansök nu

Vikarierande bibliotekarie till Biblioteket, medicinska delen

Vi erbjuder
...dig möjligheten att bli en av oss på Biblioteket på Karolinska Universitetssjukhuset.

Bibliotekets har en viktig roll på sjukhuset i sin egenskap av informations- och medieresurs för Karolinskas 16 000 anställda när det gäller kompetensutveckling, fortbildning och forskning. Vi bidrar till att göra vården säkrare och bättre genom tillgång till evidensbaserad information och aktuella forskningsresultat.

Biblioteket på Karolinska vänder sig till både personal, patienter, närstående samt studerande med klinisk placering på sjukhuset och finns i både Huddinge och Solna. Biblioteket består av två delar, en medicinsk och en allmän. Den allmänna delen sköts av Stockholms stadsbibliotek genom avtal.

Biblioteket på Karolinska samarbetar nära med sjukhusbiblioteken på Danderyds sjukhus och Södersjukhuset. Vi driver gemensamt resurswebben biblioteken.sll.se och arbetar tillsammans med inköp och tillgängliggörande av e-resurser. I vårt gemensamma biblioteksuppdrag för Region Stockholm ingår också att ge service åt andra vårdenheter inom landstingets sjukvårdsområde.

Organisatoriskt hör Biblioteket på Karolinska Universitetssjukhuset till FoU, och har även hand om sjukhusets lärplattform, Lärtorget.

Den huvudsakliga placeringen för denna tjänst kommer att vara i Huddinge. Biblioteket är en gemensam arbetsgrupp i Huddinge/Solna med en chef. Totalt är vi 10 anställda, varav 3,5 i Huddinge. Tjänstgöringsgraden är heltid och är ett vikariat på ett år fram till 2020-10-31. Möjlighet till förlängning finns.

Som medarbetare hos oss erbjuds du fri öppen sjukvård vid läkarbesök och annan sjukvårdande behandling inom öppenvården. Man har möjlighet att ta ut en friskvårdstimme per vecka under arbetstid alternativt välja subventionerad träning utanför arbetstid. Vi har två topputrustade gym, ett i Solna och ett i Huddinge, dessa är gratis för alla anställda att använda.

 

Om tjänsten
Vi söker dig som vill arbeta med undervisning och handledning av hälso- och sjukvårdspersonalen vad gäller informationssökning samt marknadsföring och hantering av bibliotekets resurser.

Som bibliotekarie hos oss bidrar du till att skapa framtidens sjukvård. Här har du ett spännande och roligt uppdrag i att stärka den vetenskapliga informationsförsörjningen inom Karolinska. Genom litteratursökning, sökuppdrag och enskild handledning hjälper du hälso- och sjukvårdspersonalen att arbeta evidensbaserat och säkert i den kliniska vardagen. Tillsammans med dina kollegor arbetar du med uppsökande verksamhet på hela sjukhuset för att marknadsföra bibliotekets service och tjänster. I dina arbetsuppgifter ingår också att ge kurser och handledning inom referenshanteringsprogrammen Zotero och Endnote.

Du kommer att delta i bibliotekets löpande arbete vilket bl.a. innebär schemalagd tjänstgöring i bibliotekets informations- och lånedisk, hantering av artikelbeställningar, bokinköp samt fjärrlån. Övriga på ett bibliotek förekommande arbetsuppgifter kan förekomma beroende på din kompetens och organisationens behov.

 

Vi söker
...dig som har:

  • God kunskap i informationssökning och att tillgängliggöra informationsresurser och bibliotekstjänster
  • God erfarenhet och förståelse av IT och informationssystem
  • God erfarenhet av att arbeta pedagogiskt
  • God förmåga att samarbeta och skapa kontakter
  • God förmåga att utrycka dig på både svenska och engelska i tal och skrift

 

Kvalifikationer 
Vår strävan är att erbjuda användarcentrerat stöd och ställer därmed höga krav på kommunikativ förmåga, nyfikenhet och lyhördhet.

 

Krav:   

  • Examen i biblioteks- och informationsvetenskap

 

Meriterande:

  • Erfarenhet av arbete på sjukhusbibliotek alt. medicinskt bibliotek är meriterande
  • Erfarenhet från hälso- och sjukvård
  • Undervisningserfarenhet (t.ex. salsundervisning, handledning, workshops)

 

 

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Vikarierande bibliotekarie till Biblioteket, medicinska delen

Karolinska Universitetssjukhuset