medrek.se

Är du engagerad i ditt arbete och har ett ansvarstagande sätt? Då har vi arbetet för dig! Vi söker nu en kurator för ett vikariat till vår trivsamma enhet. Tillträde i februari då en i arbetsgruppen ska vara föräldraledig. Du kommer framförallt att arbeta med patienter och anhöriga inom geriatrik och medicinområdet.

Du är anställd inom verksamhetsområdet Paramedicin och ingår i en arbetsgrupp tillsammans med kuratorer och psykolog, men arbetar nära andra yrkeskategorier på respektive avdelning och team. Du har tillsammans med övriga kuratorer på sjukhuset ansvar för kuratorernas uppdrag på sjukhuset.
Kuratorerna på Södertälje Sjukhus har kontinuerlig handledning med extern handledare.

Kurator på Södertälje sjukhus:  

Avd 23 är en internmedicinsk vårdavdelning och profileringen är mot infektion, lungsjukdom och mag/tarmsjukdomar. Avd 27 är en akutgeriatrisk avdelning för medicinsk utredning och behandling av multisjuka patienter över 65 år. Inom dessa områden arbetar du tillsammans med övriga yrkesgrupper som läkare, sjuksköterska, undersköterska fysioterapeut, dietist och arbetsterapeut för patientens bästa. Du förväntas ta en aktiv roll i patienternas psykosociala situation och även ge stöd åt anhörig.

Du har tillsammans med övriga kuratorer på sjukhuset ansvar för kuratorernas uppdrag på sjukhuset.Arbetsuppgifterna innebär psykosocialt arbete, såsom kris och stödsamtal med patienter och anhöriga, rådgivning och vägledning i sociala frågor samt kontakter med andra vårdgivare, samarbetspartners och myndigheter. Du träffar patienter och anhöriga inom sluten- och öppenvård, på medicinavdelningar, geriatriska avdelningar, medicinmottagningen och IVA som är en intensivvårdsavdelning.  

Dina personliga egenskaper:  

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom flexibilitet, förmåga att ta egna initiativ samt att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du ska kunna prioritera och hantera stressiga situationer samt vara delaktig i avdelningens kvalitets- och utvecklingsarbeten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 Kvalifikationer

Du är utbildad socionom och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom akutsomatiken och geriatriken. Det är även en merit om du har erfarenhet av bemötande vid akuta kriser och stödsamtal med patienter och anhöriga.Vi söker dig som har socionomexamen samt erfarenhet av socialt arbete. Önskvärt är även viss erfarenhet av arbete som kurator inom sjukhus eller primärvård.  

 Anställningsform:  

Vikariat på deltid, 90%Tillträde 2020-02-03 till och med till 2020-12-31.

Ytterligare information om tjänsten:

Ges av kurator Katarina Bergsten, telefon 08-550 243 04.

Om Södertälje sjukhus:  

Södertälje sjukhus ligger centralt i Södertälje med mycket goda kommunikationer med pendeltåg och buss. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på riktigt. Alla medarbetare uppmuntras att utvecklas genom vårt unika program för kompetensutveckling, Humanistisk Medicin. På vårt KTC, Kliniskt Träningscentrum, erbjuder vi också praktisk vidareutbildning på plats. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag och tillgång till både friskvårdskonsult och träningslokaler. Läs om våra medarbetare här.  

Bifoga både personligt brev och Cv. Välkommen med din ansökan!  

Rekrytering till denna tjänst sker fortlöpande under ansökningtidens gång!

 

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Södertälje sjukhus är ett kombinerat akutsjukhus med planerad specialist- och förlossningsvård och närsjukhus med geriatrik, palliativ vård och ASIH, inom Region Stockholm. Här finns en trygg, tillgänglig och modern hälso- och sjukvård. Våra 1 200 medarbetare uppmuntras till samarbeten mellan verksamhetsområden och kunskapsutbyten. Som anställd får du tillgång till unik kompetensutveckling och möjlighet att göra karriär. Tillsammans tar vi Stockholm framåt.

Vikarierande kurator till Kurator och Psykologenheten, Södertälje sjukhus

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-11-24

Ansök nu

Dela detta jobb