medrek.se

Vill du bli min kollega? Vi söker erfarna sjuksköterskor till Intensivakuten i Solna

Regioner
Utgår

2019-03-29

Ansök nu

Vill du bli min kollega? Vi söker erfarna sjuksköterskor till Intensivakuten i Solna

Mitt arbete på intensivakuten är mycket varierande och ibland i ett väldigt högt tempo. Det är extra stimulerande och en naturlig utveckling för mig som har erfarenhet av annan akutsjukvård.  
 
Efter min inskolning blev jag placerad på vår CDU-enhet där jag tillsammans med ytterligare en sjuksköterska, läkare och två undersköterskor har omvårdnadsansvaret för upp till åtta övervakningspatienter som överlämnats från våra akutlag. Det kan bli väldigt mycket att göra när det är fullt och det kräver att jag måste vara fokuserad och strukturerad i mitt arbete och att jag kan kommunicera tydligt med mina kollegor. Här håller jag ett öga på både våra patienter och monitorer samtidigt som vi utför en mängd kontroller, provtagningar och ser till att remisser för t ex röntgen skickas. Simultankapacitet är verkligen en bra egenskap att ha i mitt jobb! Vi har även kontakt med anhöriga och förbereder transport till mottagande avdelning.  
 
Som sjuksköterska kan jag, beroende på erfarenhet, så småningom börja arbeta i ett akutlag. Då ansvarar jag, tillsammans med läkare och undersköterska, för att ta emot svårt sjuka patienter som kommer med ambulans eller helikopter. I akutlagen stabiliseras och påbörjas behandlingar för att rädda liv. Ibland är det extra kritiskt och fler läkare och sjuksköterskor ansluter för att ge vår patient bästa möjliga akutvård.  
 
Som medlem i ett akutlag krävs det att jag som sjuksköterska främst har god erfarenhet och kompetens. Dessutom behöver jag vara snabbtänkt, fokuserad och duktig på att kommunicera bra med hela teamet. Efter varje insats reflekterar akutlaget om vad som hände och vad som kan förbättra vilket gör att vi bygger på kunskapen varje dag. Det känns värdefullt för oss på intensivakuten och även för mig och mina framtida patienter.  
 
Som sjuksköterska är jag van att tillsammans med läkare ansvara för arbetsledning, prioritering och det akuta omhändertagandet, men hos oss är det viktigt att också se patienten som behöver omtanke och omvårdnad mitt i allt som händer. Lyfta blicken och även ha koll på hur mina kollegor mår om något inträffat.  
 
Vårt arbetssätt har nu förändrats efter flytten till NKS. Det var en utmaning att ställa om men också väldigt spännande att få vara med om. På intensivakuten kan det tidvis vara en strid ström av inkommande patienter och andra tider nästan tomt. Men varje dag känner jag att min insats gör skillnad och att jag har det roligaste jobbet!  
 
Känner du att du vill mer i din roll som sjuksköterska? Bli min kollega! Sök till oss!  
 
Mer om oss  
Idag tar vi emot patienter inom fastställda kriterier och inom trauma. Intensivakuten på Karolinska Universitetssjukhuset är också mottagande enhet i händelse av katastrof inom Stockholms Läns Landsting och vi har alltid en hög och väl inarbetad katastrofberedskap.  
 
Funktion Akut består av intensivakuten, en akutvårdsavdelning samt en intermediärvårdavdelning. Möjlighet till rotation mellan enheterna är stor och det är också något vi uppmuntrar till då det starkt bidrar till medarbetarens kompetensutveckling samt ett tvärprofessionellt samarbete.  Man har även möjlighet att rotera till barnakuten.
 
Som ny på intensivakuten får du en inskolning om fyra veckor och därefter påbörja arbetet på CDU-enhet för att sedan gå vidare till akutlag och så småningom eventuellt ledningssjuksköterska.  
 
Vi arbetar aktivt och löpande med kompetensutveckling, bl a genomför vi olika föreläsningar och tvärprofessionell utbildning samt gör traumasimuleringar och övar avancerad HLR regelbundet. Vi bedriver KUM, Klinisk undervisningsmottagning, med sjuksköterskestudenter och läkarkandidater där intensivakutens sjuksköterskor tillsammans med specialistläkare är handledare.  
 
Vi arbetar för en god arbetsmiljö och hälsosamma scheman.  
 
Inom Funktion Akut bemöter vi patienter och varandra enligt Karolinskas värdeord: Ansvar, Helhetssyn och Medmänsklighet.  
 
Vi söker  
Vi söker dig som arbetar prestigelöst, är trygg som person och i din yrkesroll, har lätt för att prioritera och fatta snabba beslut. Du tycker om att arbeta i en miljö med högt tempo där du får användning av din flexibilitet och problemlösningsförmåga men med fokus på kvalitet och noggrannhet.  
 
Du har också lätt för kommunikation och har en pedagogisk ådra som gör att du har lätt för att förmedla dina beslut.  
 
Du vill engagera dig i vår verksamhetsutveckling och tar gärna eget ansvar. Baserat på din erfarenhet så ser vi att du framöver är en viktig del i handledningen av studenter och nya kollegor på enheten.

Kvalifikationer  
Legitimerad sjuksköterska med minst två års erfarenhet inom akutsjukvård.  
Det är extra meriterande med specialistutbildning inom akutsjukvård.  
 
När du anmäler din ansökan vill vi att den innehåller följande:  
CV, Personligt brev och en kopia på din Sjuksköterskelegitimation (det går bra med mobilfoto!)  
 
Urval och intervjuer sker löpande! Efter våra intervjuer gör vi kontroller hos IVO, Socialstyrelsen samt Belastningsregistret och ringer även dina referenter.  
 
Välkommen med din ansökan!  
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Ann-Charlotte Jansson 
Omvårdnadschef, Intensivakuten Solna
contacticon mobile ann-charlotte.s.jansson@sll.se
Magdalena Söllvander 
Omvårdnadschef, Intensivakuten Solna
contacticon mobile 0700-80 93 52
Annie Sundberg 
Omvårdnadschef, Intensivakuten Solna
contacticon mobile annie.sundberg@sll.se

Fackliga representanter
Vårdförbundet, Anne Danielsson tel: 0700-89 17 90

Dela detta jobb

Vill du bli min kollega? Vi söker erfarna sjuksköterskor till Intensivakuten i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset