medrek.se

Vill du bli specialistsjuksköterska inom neonatologi? Sök till våra tjänster där specialistutbildning ingår!

Regioner
Utgår

2019-06-16

Ansök nu

Vill du bli specialistsjuksköterska inom neonatologi? Sök till våra tjänster där specialistutbildning ingår!

I ett samarbete med Astrid Lindgrens Barnsjukhus, som är en del av Karolinska Universitetssjukhuset, Sachsska barn- och ungdomssjukhuset inom Södersjukhuset samt Karolinska Institutet välkomnar vi dig som är legitimerad sjuksköterska att söka denna specialistutbildning.  
 
Utbildningen bygger på ett verksamhetsintegrerat lärande där du under utbildningen tjänstgör på en av våra neonatalavdelningar samtidigt som du varvar med teoretiska block. Utbildningstiden är fyrtio veckor och sträcker sig över ett och ett halvt åt. Utbildningen leder till Specialist-sjuksköterskeexamen inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom med inriktning mot neonatalogi (60hp).  
 
Anställningarna kommer att ske snarast och fortlöpande då vi gärna vill att alla ska ha fått en introduktion till neonatalvård, innan kursstart i oktober 2019.  
 
För dig som är intresserad erbjuder vi hospitering vid någon av våra neonatal-avdelningar.  
 
Utbildningens uppbyggnad 
Utbildningen genomförs tillsammans med Karolinska Institutet. Studietid varvas med perioder av klinisk tjänstgöring. Det verksamhetsintegrerade lärandet kommer vara i fokus. Förutom barnets normala utveckling, hälsa och livsvillkor kommer utbildningen handla om neonatologi.  
 
Karolinska Institutet ansvarar för kursinnehåll och examination vilket garanterar den skyddade yrkestiteln specialistsjuksköterska inom barn- och ungdomsmedicin, särskild inriktning neonatologi. Inom ramen för utbildningen ingår även magisterexamen.  
 
Arbetsuppgifter  
Som sjuksköterska inom neonatalvården arbetar du i team utifrån en familjecentrerad och utvecklingsstödjande vårdfilosofi. Du möter sjuka nyfödda och för tidigt födda barn och deras familjer i olika situationer.  
 
Du har eget yrkesansvar för barnets och familjens omvårdnad. Barnens vårdbehov omfattar avancerad neonatal intensivvård, neonatalvård och samvård.  
 
Du arbetar nära kurskamrater och handledare. Varefter din kompetens ökar får du större ansvar och arbetar mer självständigt.  
 
Verksamheten tillhandahåller struktur och handledning under specialistutbildningen och bidrar med akademiskt förankrade lärare. Efter utbildning erbjuder vi fortsatt kompetensutveckling enligt vår karriärstege för specialistsjuksköterskor.  
 
Anställningsform  
Heltid, tillsvidareanställning vid någon av sjukhusens neonatalverksamheter.  
 
Kvalifikationer  
Du ska ha svensk legitimation som sjuksköterska med kandidatexamen.  
 
Tidigare yrkeserfarenhet som sjuksköterska, barnsköterska eller undersköterska inom neonatalvård är meriterande. Du ska ha allmän behörighet för högskolestudier.  
 
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.  
 
Information om tjänsten lämnas av:  
Vårdenhetschef Sachsska Lisa Skogström  
Tel: 076 - 569 66 01  
epost: lisa.skogstrom@sll.se  
 
Vårdenhetschef Sachsska Marina Adler Runow  
tel:08-616 41 48  
epost: marina.adler-runow@sll.se  
  
Omvårdnadschef Karolinska-Huddinge Ingela Edqvist  
tel:08-585 813 21  
epost: ingela.edqvist@sll.se
 
Omvårdnadschef Karolinska-Solna Ann-Sofi Tirud  
tel:08-517 794 76  
epost: ann-sofi.tirud@sll.se
 
Omvårdnadschef Karolinska-Danderyd Elinor Ihre  
tel:08-123 577 28  
epost: elinor.ihre@sll.se  
 
Övrig information  
Ange i din ansökan vilket sjukhus du i första hand är intresserad av Karolinska-Huddinge, Karolinska-Solna, Karolinska-Danderyd eller Sachsska barn- och ungdomssjukhuset.  
 
Kursansvarig är Annica Örtenstrand, tel: 070-717 10 30.  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Fackliga representanter
Vårdförbundet Karolinska Gunilla George tel 08-453 21 11
Vårdförbundet Sachsska Linda Holm tel: 08-616 12 71

Dela detta jobb

Vill du bli specialistsjuksköterska inom neonatologi? Sök till våra tjänster där specialistutbildning ingår!

Karolinska Universitetssjukhuset