medrek.se

Vill du bli vår kollega på Lingonvägen?

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-10-31

Ansök nu

Vill du bli vår kollega på Lingonvägen?

Föreningen Betaniahemmet erbjuder bostad med särskild service och Daglig verksamhet enligt LSS för vuxna personer med intellektuella funktionsnedsättningar och/eller autismspektrumtillstånd. Verksamheterna är belägna i Västar Göteborg, Mölndal och Härryda. Föreningens drygt 250 medarbetare ska erbjuda ett stöd som ger möjlighet för varje brukare att uppleva god livskvalitet.

 

Vi söker dig som med engagemang och lust vill arbeta hos oss. Du är en stabil, trygg och positiv person som ser en utmaning och glädje i att arbeta inom LSS. Du är metodisk i ditt arbetssätt, har ett pedagogiskt och lösningsfokuserat förhållningssätt samt ett lågaffektivt bemötande. I arbete ingår att göra vardagen förutsägbar och tydlig för brukarna vilket innebär att bemötande och förhållningssätt är individanpassat i syfte att skapa trygghet.

Arbetsuppgifter

Tycker du det är roligt att se när de små förändringarna ger ett stort resultat för den enskilde? Då kanske du passar hos oss… Vi står inför nya spännande utmaningar till hösten och behöver rekrytera fler goa kollegor.

På Lingonvägen finns det 5 lgh som i första hand erbjuder sitt stöd till personer inom autismspektrum och med ett utmanande beteende samt ett omfattande behov av personligt stöd, både i omvårdnad, kommunikation och i sociala kontakter.

Vi arbetar med ett lågaffektivt förhållningssätt och för att göra vardagen tydlig och förutsägbar. Detta innebär att aktiviteter, bemötande och förhållningssätt utförs så lika som möjligt för att skapa trygghet för personen. Arbetsledning finns för att stödja och vägleda medarbetarna i det pedagogiska arbetet.

 

Dokumentation är en viktig del i vårt arbetssätt, där kan vi följa de uppsatta de målen för att kunna åtgärda och göra förbättringar vid behov. Som medarbetare kommer Du att vara aktiv i arbetsgruppen vad det gäller att planera och arbeta för de mål som finns kring individerna.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som har ett intresse av att arbeta med målgruppen och tycker att det är spännande och roligt att arbeta med personer som har ett utmanande beteende.

Du är trygg i dig själv, har stort tålamod och har lätt för att samarbeta. Du har ett pedagogiskt och lösningsfokuserat förhållningssätt och bemötande.

Du ska vara bekväm i att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska då kommunikation och dokumentation är en viktig del av arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och B-körkort är meriterande.

Villkor

För nyanställda i Föreningen tillämpas provanställning.

Innan anställning skall utdrag från belastningsregister godkännas.

Dela detta jobb

Vill du bli vår kollega på Lingonvägen?

Föreningen Betaniahemmet