medrek.se

Vill du vara med och skapa framtidens akutsjukvård? Från och med april finns AVA i helt nya lokaler på Framtidens vårdavdelning. Följ med!

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-03-24

Ansök nu

Vill du vara med och skapa framtidens akutsjukvård? Från och med april finns AVA i helt nya lokaler på Framtidens vårdavdelning. Följ med!

”Det som är unikt med AVA är att det är ett varierande utbud av patienter. Man måste kunna mycket om de olika diagnoserna, men inte allt. Vårdtiderna är ofta korta och personalen får hela tiden tänka ett steg fram, prioritera och ibland tänka om… I arbetsgrupperna har vi varierande grad av erfarenhet, man lär sig av varandra och samarbetet är bra”  – Maria J, specialistsjuksköterska på AVA.  
 
Maria J, som har gått specialistutbildning inom akutsjukvård, har mångårig erfarenhet som sjuksköterska och har tidigare arbetat inom Funktion Akut. Efter några år på andra ställen valde hon att komma tillbaka till funktionen, och beskriver det som:  
”Jag sökte mig till Funktion Akut delvis för att jag numera är specialistutbildad inom akutsjukvård, samt att det alltid finns nya, olika intressanta fall. Man vårdar patienter i ett akut skede och kan göra skillnad… det som är mest spännande på AVA är att följa upp olika undersökningar, provtagningar, att genomföra preoperativa förberedelser, att ge postoperativ vård samt behandling till akut sjuka patienter och se effekten av det”.  
 
Som sjuksköterska på AVA arbetar du i team tillsammans med en undersköterska och en underläkare. Tillsammans ansvarar ni för 6 patienter. Till AVA kommer alla patienter som behöver insatser i det akuta skedet, oavsett patientkategori. Här observeras patienterna samtidigt som en mängd kontroller, provtagningar och undersökningar utförs. Eftersom patientflödet är högt ser arbetet olika ut dag för dag, beroende på vilka patienter som vårdas just den dagen. ”Vi arbetar i högt tempo med mycket in/utskrivningar, och det blir en stor variation av patienter… det är roligt och spännande att jobba med olika patientkategorier. Man får möjlighet att utveckla sin kompetens som sjuksköterska och bli tryggare i sin roll. Man får även ha ansvarsområden och vara med och utveckla dessa områden.” berättar Maria G som varit sjuksköterska i flera år och var med när AVA öppnade 2016. Hon beskriver medarbetargruppen som en ”grupp med god sammanhållning, öppet klimat och nära samarbete”.  
 
Steve började på AVA som nyutexaminerad sjuksköterska januari 2018. Han hade arbetat både som sommarvikarie och som timanställd undersköterska på AVA fram till sin examen. Han sökte sig till akutsjukvården för att han ”alltid haft intresse för akut omhändertagande”. Det som lockade Steve till AVA var just att patienterna som kommer till oss ”är akut sjuka och från alla specialiteter”.  
 
Maria J skulle rekommendera att arbeta på AVA just för att ”det är ett arbete med variation, utmaningar och möjlighet till utveckling”. På AVA finns stora visioner och vill du vara en del av denna utveckling är du välkommen att söka till oss!  
 
Se mer av oss här.
 
Mer om oss  
Funktion Akut i Huddinge består av slutenvårdsavdelningarna AVA, KAVA samt MAVA, MIMA och öppenvården med Akutmottagningen.  
 På AVA tar vi emot alla patientkategorier men de mest förekommande specialiteterna är kirurgi, medicin, infektion och ortopedi. De vanligaste orsakerna till att vårdas på AVA är oklar buksmärta, andningsinsufficiens, oklara infektioner, hjärtinsufficiens, frakturer m.fl. Medelvårdtiden är ca 2 dygn.  
 
Vi har idag 12 vårdplatser på AVA. I slutet på april är det dags för oss att flytta in i helt nyrenoverade lokaler här i Huddinge. I och med flytten utökar vi samtidigt vår avdelning från 12 vårdplatser till 24. Därför behöver vi även bli några fler sjuksköterskor. För oss är det viktigt att medarbetarna känner sig delaktiga i avdelningen och vi erbjuder stora möjligheter till att vara med och påverka. Vi bedriver också studentteam på AVA med sjuksköterskestudenter där erfarna sjuksköterskor handleder studenterna med ”peer learning” som handledningsmodell.  
 
Vi erbjuder  
Introduktionen är individuellt anpassad och innefattar även hospiteringspass på övriga enheter för att få en klarare bild över hur funktionen ser ut och samarbetar. I introduktionen ingår även introduktionsdag med både praktisk och teoretisk information.  
 
Vi arbetar aktivt för en god arbetsmiljö och hälsosamma scheman samt löpande med kompetensutveckling. Inom funktionsområde Akut Huddinge erbjuder vi interna utbildningar och föreläsningar löpande över året. Vi använder oss också av den SLL-övergripande kompetensmodellen med tydliga möjligheter att kompetensutvecklas på olika nivåer.  
 
Vi jobbar också med att införa karriärspår inom Funktion Akut. Det finns tre inriktningar att välja mellan: kliniskt, akademiskt eller ledarskap. Genom denna satsning skapar vi förutsättningar för dig som sjuksköterska att utvecklas inom din profession utan att behöva byta arbetsplats och därmed utveckla och behålla kompetens under lång tid.  
 
Inom Funktion Akut bemöter vi patienter och varandra enligt Karolinskas värdeord: Ansvar, Helhetssyn och Medmänsklighet utifrån visionen ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården”.  
 
Vi söker  
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som har ambition att arbeta fokuserat med akutsjukvård. Vår ambition är att du ska växa hos oss i din roll som sjuksköterska.  
 
Du ska tycka om att arbeta i en miljö med högt tempo där du får användning av din flexibilitet och problemlösningsförmåga. Du har en positiv inställning och är gärna med och driver verksamheten framåt. Du behöver ha lätt för kommunikation för att fungera bra med ditt team och har ett genuint intresse och engagemang att alltid sätta patienten först.  
 
Kvalifikationer  
Legitimerad sjuksköterska.  
 
När du anmäler din ansökan vill vi att den innehåller följande:  
CV, Personligt brev  
 
Urval och intervjuer sker löpande! Efter våra intervjuer gör vi kontroller hos IVO, Socialstyrelsen samt Belastningsregistret och ringer även dina referenter.  
 
Välkommen med din ansökan!   

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Ellinor Jonsson 
Omvårdnadschef, AVA, Huddinge
contacticon phone 08-585 811 69

Fackliga representanter
Anneli Rehnström, anneli.rehnström@sll.se

Dela detta jobb

Vill du vara med och skapa framtidens akutsjukvård? Från och med april finns AVA i helt nya lokaler på Framtidens vårdavdelning. Följ med!

Karolinska Universitetssjukhuset