medrek.se

Arbetsplatsbeskrivning

Område psykiatri är en del av Östersunds sjukhus, beläget i centrala Östersund. Kliniken ansvarar för psykiatrisk vård på specialistnivå, med öppenvård, akutmottagning och tre heldygnsavdelningar. Vid kliniken finns även ett specialistpsykiatriskt omvårdnadsteam (SPOT). Området har ca 260 medarbetare, varav ca 20 psykologtjänster.

Vi söker psykologer till 150% tjänsteutrymme inom heldygnsvården, fördelat mellan tre olika vårdavdelningar. Sedan tidigare finns 50% psykologtjänst på avdelning 1b, som är klinikens akutvårdsavdelning. Vi vill nu utveckla psykologarbetet inom heldygnsvården genom att utöka bemanningen till att också omfatta avdelningarna 4B (diagnosgrupper mer mot affektiva tillstånd, samt äldre) samt 4A (diagnosgrupper mer mot psykossjukdomar samt ätstörning).

Utveckling och karriärvägar för psykologer
Långsiktig kompetensförsörjning av psykologer är en hjärtefråga för vår verksamhet. Region Jämtland Härjedalen var bland de första i landet med att införa karriärvägar för psykologer. Inom vuxenpsykiatrin har vi vårdat och utvecklat varje steg i den kliniska karriärvägen, från PTP till specialist med ledningsansvar, så att vi kan erbjuda kompletta karriärvägar från bredd till spets. Oavsett karriärsteg är vi måna din utveckling och trivsel. Därför erbjuder vi flexibla arbetssätt och goda möjligheter att variera arbetsuppgifter över tid.
Vi är öppna för flexibla lösningar gällande tjänstgöringsgrad och är måna om att hitta arbetsformer som passar både Dig och verksamheten.

Arbetsbeskrivning

Huvudsakliga arbetsuppgifter är bedömningsarbete, korta behandlings-/ samtalsinsatser samt handledning av personal och studerande inom heldygnsvården. Du deltar i ronder och är en aktiv och viktig resurs för patienters vårdplanering på avdelning och i överföring till öppenvård. Bedömningar utförs självständigt eller som sambedömningar med andra yrkesgrupper så som läkare, sjuksköterska eller annan vårdpersonal. Visst avgränsat utredningsarbete kan ibland förekomma, då i samråd och samplanering med klinikens utredningsteam.
Möjlighet att vara med och skapa meningsfull heldygnsvård samt öppenhet för egna idéer om psykologens roll i heldygnsvården.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med intresse och engagemang för psykiatri. Meriterande är relevant specialistutbildning eller senior kompetens.
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet eller intresse av psykologiskt arbete inom psykiatri eller psykiatrisk heldygnsvård.

Arbetet förutsätter god samarbetsförmåga

Kliniken har ett samarbete med MIUNs psykologprogram som innebär medverkan av psykologkandidater och även psykologassistenter i patientarbetet. Vi ser därför gärna att du har erfarenhet av och trivs i en handledarroll.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Andra uppgifter

Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Som arbetsgivare kan vi erbjuda egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Du blir också medlem i vår personalförening som erbjuder rabatter och en mängd olika aktiviteter.

Välkommen till Jämtland Härjedalen! www.jamtland.se
Här hittar du mer information om Region Jämtland Härjedalen. www.regionjh.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Som sökande ska du lämna utdrag ur belastningsregistret i samband med erbjudande av tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, 
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Avslutning: 

Kontaktpersoner

Namn: Johan Thomas
Enhetschef Psykiatrisk vårdavdelning 4B
Telefon: +46730652471
Email: johan.thomas@regionjh.se
Namn: Tina Johansson
PLA, leg. specialistpsykolog
Telefon: 063-15 35 72
Email: 

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Jon Åslund
Psykologförbundet
Telefon: 063-153693
Email: jon.aslund@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/598/2023
Sista ansökningsdag: 2023-12-11

Vuxenpsykiatriska kliniken välkomnar Psykologer till Heldygnsvården

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-12-11

Ansök nu

Dela detta jobb